Lång livslängd, säkerhet, ekonomiskt: FRIAFIT svetsteknik

Genom att välja FRIAFIT skapar du det perfekta förhållandet för en effektiv installation och ekonomiskt handhavande av ditt avloppssystem. De överlägsna fördelarna med FRIAFIT elektrosvetsmuffar säkerställer det:

Synliga svetstrådar

Endast FRIAFIT har synliga svetstrådar utan lager av HD-PE. Fördelar med detta är:

  • optimal värmeöverföring under svetsningen
  • en bra uppbyggnad av smälttryck
  • en homogen kontakt mellan rör och svetsmuff som ger en mycket säker sammanfogning

Extra långa svetszoner

FRIAFIT elektrosvetsmuffar har extra långa svetszoner. Detta ger:

  • maximal säkerhet och tillförlitlighet
  • permanent stark fog på grund av den utökade smältkraften

Extra långt insticksdjup

FRIAFIT elektrosvetsmuffar har extra långt insticksdjup. Detta ger:

  • enkel guidning av rör
  • optimal yta för smältmassan som resulterar i ett konstant tryck under svetsningen
  Användningsområden

FRIAFIT avloppssystem kan svetsas med rör gjorda I HD-PE enligt DIN 8074/8075, EN 12666 och DIN 19537 I tryckklass SDR 33, SDR 26, SDR 17,6 och SDR 17 utan begränsningar. Rör gjorda av PE 63, PE 80 och PE 100 smältflödesförhållande MFR190/5 mellan 0.2 – 1.7 g/10 min. kan svetsas. FRIAFIT avloppssystem kan svetsas vid omliggande temperaturer från -10˚C upp till +45˚C.

Förberedelse

HD-PE rör reagerar vid kontakt med luft vilket skapar ett lager av oxid. Detta oxidlager måste tas bort som en del av förberedelsen för att få ett bra resultat av svetsningen. FRIATEC har ett komplett sortiment av verktyg designade för detta: Se FRIATOOLS sortimentet.

  Svetsning

Svetsningen mellan HD-PE och FRIAFIT elektrosvetsmuffar görs med FRIAMAT svetsmaskiner från FRIATOOLS sortimentet. Svetsningar görs helautotomatiskt via en barkod som sitter på FRIAFIT elsvetsmuffen. FRIAFIT elektrosvetsmuffar har en automatisk temperaturkompensation som tillsammans med FRIAMAT svetsmaskiner hindrar omkringliggande temperatur att ha en negative påverkan av svetsresultatet.