Friaphon

FRIAPHON-HD_Friaphon® er fremstillet til at afløse de gammeldags støbejernsrørsystemer. Det er et system, som opfylder de høje krav til brandsikkerhed og lydniveau, som stilles i dag. Friaphon® systemtet blev introduceret på markedet for snart 20 år siden og såvel de støj- som brandmæssige egenskaber er den dag i dag unikke.

Der kræves ingen specielle arbejdsmetoder, når man arbejder med systemet, det kræver ikke specialmaterialer for at reparere rørene, og rørene er meget lettere og enklere at montere end tilsvarende støbejernsrør.

Friaphon® er et dobbeltvægget rørsystem og består af mineralforstærket plast. Røret er unikt og det eneste på markedet med denne dualteknik med to vægge, hvilket giver en meget lav lydværdi/støjværdi. Dette gælder både for rør og dele.

Materialet er ”hårdt”, dvs. at det ikke giver efter, når man trykker på det. Systemet tåler en konstant belastning på 95 grader celcius og er kemisk resistent.

Støjniveauet er målt til 14 dB(A) ved 2 l/s, og det gælder vel at mærke en komplet installation med hele systemet. Alle de tests, som ligger til grund for resultatet, er udført på en komplet installation, hvor der både indgår rør og koblinger. Vi har også testet udelukkende på rør, og her er støjniveauet endnu lavere, hvilket kun kan have akademisk interesse, da man jo ikke kan lave installationer udelukkende af rør.

Systemet findes komplet i dimensioner 52 – 160 mm. Og lagerføres hos alle førende grossister i Danmark.

Friaphon produktkatalog

Datablad FRIAPHON – Rør – (183111.xxx)
VA-Godkendelse Friaphon
Friaphon Monteringsvejledning